Средба: Претседател на Совет на јавните обвинители со делегација на ЕУ во РСМ

Претседателот на Советот на јавните обвинители на РСМ, Антонио Јолевски во придружба на член од Советот Фиданка Рајевска, денеска оствари средба со еврокомесарот Дејвид Гир во придружба на г-ѓа Марина Курте.

На средбата беше разговарано за работата на Советот на јавните обвинители на РСМ, престојните реформи и напредокот на Правосудниот сектор во РСМ.