Седници

dneven red br.02-15_1

На продолжената седумдесетта седница на Советот на јавните обвинители на РСМ одржана денес е извршен избор на јавните обвинители и тоа: 1. Мустафа Хајрулахи за Виш […]

Продолжувањето на седумдесеттата седница на Советот на јавните обвинители на РСМ закажана на ден 23.12.2022 година (петок) ќе започне во 10 часот.

На седумдесетта седница на Советот на јавните обвинители на РСМ беа донесени одлуки за определување на вршители на должноста, така што:   – За Виш јавен […]

Седумдесетта седница на Советот на јавните обвинители на РСМ започната на ден 14.11.2022 (среда), ќе продолжи денес 21.11.2022 (понеделник) година во 10:30 часот.

На денешната седница на Советот на јавните обвинители на РСМ именуван е Ислам Абази за основен јавен обвинител на Основното јавно обвинителство за гонење на организиран […]

Одлука за свикување на седумдесетта седница на Советот на јавните обвинители на РСМ на ден 14.11.2022 година (понеделник) со почеток во 10:30 часот.   За седницата […]

Одлука за свикување на шеесет и деветта седница на Советот  на јавните обвинители на РСМ на ден 11.11.2022 година (петок) со почеток во 10:30 часот.   […]

На денешната седница Советот на јавните обвинители на РСМ ја изготви листата на пријавени кандидати кои ги исполнуваат условите за избор на основен јавен обвинител во […]