Соопштение

На вчерашната 50-та седница, Советот на јавните обвинители на РСМ, ги донесе следните одлуки:

 

1. Решение за разрешување на јавен обвинител во ОЈО Тетово Лејла Кадриу, поради сторена тешка дисциплинска повреда,

2. Решение за престанок на функција во ОЈО Скопје на јавниот обвинител Миле Арсениевски по негово сопствено барање.