Соопштение

На денешната седница Советот на јавните обвинители на РСМ ја изготви листата на пријавени кандидати кои ги исполнуваат условите за избор на основен јавен обвинител во Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција.

 

Листа на јавните обвинители:

  1. Абази Ислам

  2. Незири Ермон

  3. Пауновска Деса

  4. Русковска Вилма

 

При што Советот констатира дека јавниот обвинител Енѓелуше Кадриу – Леши ја повлече пријавата.