Соопштение

Советот на јавните обвинители на Република Северна Македонија на денешната седница на 14.09.2019 година донесе едногласна одлука да ја разреши Катица Јанева од функцијата Јавен обвинител на јавното обвинтелство за гонење на кривични дела поврзани и кои произлегуваат од содржината на незаконското следење на комуникациите, поради незаконито, нестручно и несовесно работење.